Att dela är att leva

2014-01-30

RÖSTEN: Vill du bli känd?

NIKLAS: Ja, men vi behöver nog definiera vad kändisskap innebär. Det betyder inte att jag vill vara förmer än någon annan, stå ut eller hamna högt upp i rangordningen. Däremot har jag en önskan att beröra många människor med något som är av värde.

Mitt mål har aldrig varit att jag, personen Niklas, ska glorifieras, men jag tycker om att dela med mig av det jag tror på, för jag är fullt övertygad om att det har en vinning. Och nu pratar jag inte om en vinning för mig, utan om ett gemensamt växande.

Låt oss säga att jag står på ICA och ska betala för mina varor. Mannen i kassan är öppen för dialog så vi växlar några få ord. De berör inte något speciellt eller världsomvälvande, för det behövs inte när ögonblicket i sig har en bra känsla. Mötet lever kvar i mig när jag sätter mig i bilen och åker vidare. Jag gissar att detsamma gäller för expediten, och chansen är stor att vi båda överför något positivt till nästa möte. På så vis ökar känslan: det blir som en snöbollseffekt åt alla håll, i alla riktningar, på kors och tvärs – där många kommer samman i en osynlig gemenskap.

Jag kan dra en liknelse till AC/DC. Medlemmarna bryr sig knappast om vilka namn de har eller att de är kända. Bandet finns till för att dela och musikerna tror på det de gör. Vi ser dem aldrig i Hemmets Veckotidning eller på röda mattan, för de är fullt upptagna med att ha kul och rocka järnet på scenen, framför ett publikhav i eufori. Det är också gemenskap.

Så ja, jag vill gärna bli känd. Det är fantastiskt att få stå i rampljuset, för jag har en stark tro på det som finns att förmedla.

RÖSTEN: Skulle du likställa denna förmedling med att ta för sig av vad livet har att erbjuda?

NIKLAS: Ja, i allra högsta grad! Förmedlingen är att dela. Och att dela är att leva.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.