Lämna landet lagom

2013-03-25 

NIKLAS: Jag tycker väldigt mycket om att möta människor som har eld i blicken. Det är spännande att interagera med någon som är så glödande passionerad kring ett ämne att de säger: ”Det här är så jävla intressant att jag håller på att brinna upp!” Det är precis så jag vill uttrycka mig, och min passion inkluderar alla möjliga områden, som till exempel musik, hundar, metafysik och idrott.

Det går inte att gå runt på halvfart här i livet. Med halvfart menar jag att känna att saker och ting är ok. Sinnelaget är lite grådassigt och mulet, men det är ok. Bara ok. Allting är lagom.

Men jag lever ju inte om jag bor i landet lagom!

RÖSTEN: Så vad är glödande passion för dig? Hur vill den uttrycka sig?

NIKLAS: För mig är passion synonymt med hunger och lust, glädje och lätthet, nyfikenhet och äventyrslust. Passion är att vara så uppslukad av någonting att min tanke inte kan eller vill vara någon annanstans. Den är heller inte upptagen av ursäkter. Jag kan inte komma in i ett omklädningsrum och se hockeygrabbar med hängande huvuden och höra deras klagosånger om att domaren har dömt fel, det andra laget har flyt, det är orättvist och så vidare. Det är då jag vill ta varenda en i kragen och säga: ”Kom igen för helvete! Res er upp!” Där gäller det att ingjuta både mod och styrka så spelarna vågar ta för sig på isen.

Samma sak gäller inom musiken. Om någon har lust att börja spela ett nytt instrument, låt oss ta gitarr som exempel, så handlar det om att testa strängarna. Var inte så förbaskad rädd för att det blir en falsk ton eller två. Lek. Experimentera. Följ känslan istället för att haka på invanda tankebanor som berättar hur det ska göras.

RÖSTEN: Gillar du att vara den som lyfter andra?

NIKLAS: Absolut. Tveklöst. Jag älskar att se när polletterna trillar ner i andra människor.

RÖSTEN: Så praktisera det när möjligheterna erbjuds. Det fina med att lyfta andra är att du själv får ett lyft. Det finns några enkla tumregler här i livet. Om du behöver en spark i arslet, ge andra en spark. Om du behöver få tummen ur, hjälp andra att få tummen ur. Ge av dig själv, till dig själv. Det är på så vis du lämnar landet lagom. Buckle your seatbelt, Dorothy, ‘cause Kansas is going bye-bye.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *