Lämna landet lagom

2013-03-25 

NIKLAS: Jag tycker väldigt mycket om att möta människor som har eld i blicken. Det är spännande att interagera med någon som är så glödande passionerad kring ett ämne att de säger: ”Det här är så jävla intressant att jag håller på att brinna upp!” Det är precis så jag vill uttrycka mig, och min passion inkluderar alla möjliga områden, som till exempel musik, hundar, metafysik och idrott.

Man kan inte gå runt på halvfart här i livet. Med halvfart menar jag känslan av att allting bara är okej. Sinnelaget är blekgrått och mulet, men det är okej. Bara okej. Eller som vi säger här i Sverige: lagom. Men det finns ju inget liv i landet lagom!

RÖSTEN: Så vad är glödande passion för dig? Hur vill den uttrycka sig?

NIKLAS: För mig är passion synonymt med hunger och lust, glädje och lätthet, nyfikenhet och äventyrslust. Passion är att vara så uppslukad av någonting att min tanke inte kan eller vill vara någon annanstans. Den är heller inte upptagen av ursäkter. Jag vill inte komma in i ett omklädningsrum och se hockeygrabbar med hängande huvuden. Jag vill inte höra deras klagosånger om att domaren har dömt fel, att det andra laget har flyt eller att spelet är orättvist. Det är då jag vill ta varenda en i kragen och säga: ”Kom igen för helvete! Res er upp!” Där gäller det att ingjuta både mod och styrka så att spelarna vågar ta för sig på isen.

Samma sak gäller inom musiken. Om du har lust att börja spela ett nytt instrument, till exempel gitarr, så handlar det först och främst om att testa strängarna. Var inte så förbaskat rädd för att det ska bli några falska toner. Lek! Experimentera! Följ känslan istället för att haka på invanda tankebanor som berättar hur det ska göras.

RÖSTEN: Gillar du att vara den som lyfter andra?

NIKLAS: Absolut. Tveklöst! Jag älskar att se när polletterna trillar ner i andra människor.

RÖSTEN: Så praktisera det när möjligheterna erbjuds. Det fina med att lyfta andra, är att du själv får ett lyft. Det finns några enkla tumregler här i livet. Om du behöver en spark i arslet, ge andra en spark. Om du känner dig tyngd, hjälp till att lyfta tyngden från andras axlar. Ge av dig själv, till dig själv. Det är på så vis du lämnar landet lagom. Det är då du kan säga: Buckle your seatbelt, Dorothy, ‘cause Kansas is going bye-bye.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.