Ljus är frånvaro av rädsla

2012-11-12

Foto: Laila Langö

RÖSTEN: Det verkar som att nya dörrar har öppnats för dig, min vän. Har vi inte sagt att det är dags att skörda? Att finna istället för att söka?

NIKLAS: Jo. Det är många olika ingredienser och enskilda händelser som stärker en upplevelse av gemensamhet. Bland annat har vi fått nya vänner från hela världen, tack vare EKIM-träffarna på nätet. Många av dessa röster säger att det är dags att ta klivet in i känslan, att praktisera vad det verkligen innebär. Dessutom har vi fått invitationen att hålla i en retreat med David Hoffmeister, och det är väldigt tacksamt.

RÖSTEN: Miraklernas tid är här!

NIKLAS: Ja, det är verkligen så. Häromdagen gav du mig en påminnelse som var fantastisk på många sätt. Den handlade om att jag redan hörde den Helige Ande då jag öppnade En Kurs i Mirakler för första gången. Jag förstod det inte då, för jag behövde gå igenom en del för att få den insikten.

RÖSTEN: Precis. Det är en insikt som dimper ner när du är redo. Uppenbarligen är du redo, för annars skulle du inte ens hört påminnelsen. Den Helige Ande, intuitionens röst, är med dig alltid, men när skygglapparna är på så märker du inte det … inte ens när du håller en bok i din hand som vittnar om dess närvaro.

Nu när insikten har kommit så ska du få se hur allting hänger ihop. Du kommer att få en enhetlig bild av världen. Händelser vävs ihop med andra händelser, människor vävs ihop med andra människor – som i sin tur vävs ihop med dig. Denna sammanvävning kan du bevittna med glädje.

Du kanske tycker att du har upplevt häftiga saker under de senaste åren. Det har haglat sammanträffanden och du har varit med om några händelser som gemene man skulle ha placerat i facket ”övernaturligt”. Men tro mig, när miraklerna väl börjar inträffa så kommer dina tidigare upplevelser att blekna. De kommer att slå dig med häpnad, åtminstone initialt innan du vänjer dig vid dem.

Under slutskedet av miraklernas tid brukar gränsen mellan levande och död suddas ut. Du har ofta sagt att du vill känna kontakt med din pappa. Den faktiska upplevelsen av att du kan kommunicera med honom är inte så långt borta som du kanske tror. Det är stora krafter i rörelse och vi är många som hjälper dig med detta. Vi är många som vill dig väl.

Om du bara kunde förnimma alla kärleksfulla tankar som kretsar kring dig, skulle du aldrig mer känna sorg. Om du visste Vem Som går bredvid dig på vägen du har valt, skulle rädslan lämna dig för evigt. Öppna dig för att förnimma det.

NIKLAS: Jag gör faktiskt det. Och ibland applicerar jag tanken från KursenOm du visste Vem Som går bredvid dig … Ett exempel är när Lukas och jag går kvällspromenader rakt ut i den kolsvarta skogen. Förut kunde jag känna en viss anspänning, för jag vet att det finns vildsvin och andra djur där ute, men det gör jag inte längre.

Våra promenader är i princip ordlösa. Jag tycker om att gå tillsammans med honom i mörkret, i stillheten. Känslan är ofta väldigt samlad och harmonisk. Jag känner ingen rädsla. Det gör inte Lukas heller.

RÖSTEN: Du kommer väl ihåg vad namnet Lukas betyder? Det sägs härröra från det latinska verbet lucere, vilket betyder ”lysa” eller ”skina”. Så du kan se honom som ljusbringaren, Den Som går bredvid dig på vägen du har valt. Han är ljuset som finns överallt, till och med i en kolsvart skog. Och ljus, ja, ljus är frånvaro av rädsla.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.