Lyssna till ditt hjärta ♪

IMG_2813Någon gång under våren 2013, året jag fyllde fyrtio, bestämde jag mig för att börja sjunga inför publik. Ja, jag är en så kallad ”late bloomer” vad gäller sång. Mitt hjärta har alltid sagt att jag behöver uttrycka mina känslor genom musiken, men rädslan för att misslyckas har bildat ett tjockt, ogenomträngligt lager som blockerat mig från att göra det.

Eller, jag trodde att det var rädslan för att göra fiasko som låg i vägen.

Vi som är tröga i blomningen är egentligen inte rädda för att misslyckas. Vi är rädda för att synas, att ta plats, att träda fram i hela vår glans – utan skyddsmurar. Denna rädsla kan strypa våra talanger så till den grad att vi praktiskt taget glömmer bort dem. Vi stoppar in dem i en garderob som vi knappt vågar öppna. Och om vi skulle få för oss att tjuvkika så blir vi livrädda för vad som gömmer sig därinne.

Sedan kommer bortförklaringarna: Jag är inte tillräckligt bra. Jag har inget att komma med. Det finns andra som har gjort precis det jag vill göra, och de har gjort det bättre. Det finns inga pengar i det jag verkligen känner för att göra, så jag struntar i att lägga tid på det. Bäst att satsa på säkra kort.

HALLÅ! HÖR DU HUR MÄRKLIGT DET DÄR LÅTER? Ja, jag måste verkligen använda mig av versaler, för detta är viktigt!

Vem är det som har sagt att vi ska krympa oss själva till väsen som inte får uttrycka sig? Vem är det som har lärt oss att den säkra, praktiska och världsligt logiska vägen leder till välmående? Säg mig, vem?

Lyssna till ditt hjärta
som vet vad du känner
Det finns ingen annan
än du som bestämmer

Lyssna till ditt hjärta
du har allt inom dig
Det finns inte nån som
kan ta det ifrån dig

~Thomas G:son & Henrik Sethsson~

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.